Zeci de arme au fost găsite în camera de hotel și în casa atacatorului din Las Vegas

3 octombrie 2017, 19:18

10 minute. Atât a durat cel mai sângeros atac din istoria modernă a SUA. Autorităţile nu au găsit dovezi că trăgătorul Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, ar fi avut legături cu vreo grupare teroristă. S-a sinucis înainte ca echipele speciale să ajungă la el, la etajul 32 al unui hotel. Reuşise să tragă o ploaie de gloanţe asupra miilor de spectatori.

„Ne-am ascuns pentru că se auzeau focuri de armă peste tot. Şi erau oameni morţi. A fost oribil”.

„A fost cel mai înspăimântător moment din viaţă. Am crezut că totul s-a terminat”.

Este deocamdată un mister motivul atacului.

Poliţia a găsit arme de foc şi mii de gloanţe în camera de hotel în care a stat trăgătorul şi la domiciliul acestuia. Nu este clar cum a reuşit să introducă în hotel armamentul, fără că cineva să observe. Stephen Paddock ar fi cumpărat legal armele, potrivit primelor date furnizate de poliţie.

TODD FASULO, şerif adj. Nevada: „Poliţia din Las Vegas lucrează pe două fronturi, anchetă la locul tragediei şi investigarea motivului trăgătorului. Am găsit 23 de arme de foc la Mandalay Bay şi 19 arme în casa sa din Mesquite”.

Luca, un român din Cluj stabilit în statul Nevada, era la concert. Mama sa a postat pe Facebook o fotografie însoţită de un mesaj. „Nu postez lucruri personale pe Facebook, dar chiar am nevoie de ajutor. Vă rog să vă rugaţi pentru fiul meu care a fost împuşcat în timpul atacului din Las Vegas.”

Femeia, care lucrează la hotelul unde fusese cazat şi autorul atacului, mai scrie că fiul său a trecut prin momente dificile după operaţie, dar le-a depăşit.

Sute de oameni au stat la coadă ca să doneze sânge pentru cei răniţi. Între timp, ies la iveală adevărate acte de eroism, cum este cazul unui tânăr de 30 de ani, care a fost împuşcat în timp ce salva mai mulţi oameni.

SARAH SANDERS, purtător de cuvânt, Casă Albă: „Acum este momentul să fim uniţi. O anchetă este în curs de desfăşurare. Motivaţiile atacatorului rămân de stabilit. Ar fi prematur să vorbim despre politică în contextul în care nu cunoaştem toate faptele.”

Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat masacrul, însă FBI a negat implicarea teroriştilor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite