Zece persoane care se aflau la un ștrand din Capitală au ajuns la spital. DSP a închis ştrandul până la remedierea problemelor

26 august 2019, 17:25

Printr-un apel la 112, a fost semnalat faptul că la un ștrand din zona Drumul Taberei din Capitală mai multe persoane se simt rău. Ulterior, echipajele medicale au sosit la fața locului și, după ce au evaluat pacienții, au decis ca aceștia să fie transportați la spital, informează ISU București-Ilfov.

Este vorba despre șase copii (transportați la Spitalul Grigore Alexandrescu) și patru adulți (transportați la Spitalul Floreasca și la Spitalul Universitar).

La acel ștrand a fost prezentă și o autospecială CBRN pentru măsurători (destinata pentru interventii in cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice sau radiologice), iar în urma analizei, s-a depistat o depășire a limitelor admise în camera de clorare.

A fost analizat aerul și din jurul bazinului, nefiind înregistrate depășiri ale clorului.

Direcția de Sănătate Publică București a informat Ministerul Sănătății că a suspendat activitatea ștrandului Moghioroș până la remedierea deficiențelor constatate.

„În urma sesizării Poliției sector 6 cu privire la intoxicația cu clor a mai multor persoane, printre care și copii, inspectorii sanitari au efectuat în această după-amiază un control la unitatea de agrement și au prelevat mai multe probe de apă din bazinele existente. Până la determinarea rezultatului final și remedierea pompei de distribuire a clorului, inspectorii DSPMB au decis suspendarea activitățiii acestei unități„, se arată într-un comunicat al DSP.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite