Zece morți, printre care un poliţist, într-un atac armat la un supermarket din Colorado. Atacatorul a fost inculpat

23 martie 2021, 07:42

ACTUALIZARE: Atacatorul a fost identificat cu numele Ahmad Al Aliwi Alissa, potrivit unei transcrieri a numelui său prezentată într-o conferinţă de presă, bărbatul a fost rănit la picior în timpul schimbului de focuri cu poliţia în supermarketul King Soopers din Boulder şi ulterior spitalizat.

El se află în prezent într-o stare stabilă şi urmează să fie transferat în curând într-o închisoare, a declarat Maris Herold, şefa poliţiei din Boulder.

Mobilul atacului său este încă necunoscut, potrivit autorităţilor.

–––––––––––––––––––––––––––––

Echipa de intervenție s-a deplasat la fața locului după ce a primit o alertă despre un individ înarmat care a intrat în parcarea supermarketului aflat nu departe de campusul Universității Colorado. Polițiștii au ajuns acolo la doar câteva minute după apelul la numărul de urgență și au intrat imediat în magazin, unde se retrăsese agresorul.

„Eram acolo şi brusc am auzit împuşcături. La a treia, ne-am gândit că trebuie să plecăm de acolo. Şi ne-am îmbulzit spre ieşire”.

„Am auzit un zgomot puternic. Şi m-am întrebat: ce naiba a fost asta?”

„Era cineva în faţă care trăgea în oameni. Primul meu gând a fost că trebuie să îmi scot soţia de acolo”.

„Nu am putut să ajut pe nimeni”

Bărbatul înarmat a tras în plin, în toți cei care i-au apărut în cale. Polițistul care a ajuns primul la fața locului se numără printre victime. Avea 51 de ani și lucrase o viață întreagă în poliție. Operațiunea de neutralizare a agresorului a durat mai bine de o oră și jumătate. Timp în care cumpărătorii și angajații speriați au încercat să se adăpostească, sperând că se vor salva.

–––––––––––––––––––––––––-

Atacul a fost filmat și transmis în direct de martori pe YouTube.

Incidentul a început luni în jurul orei locale 14:30 (20:30 GMT), când suspectul a intrat în supermarket și a început să tragă.

Aproximativ 20 de minute mai târziu, departamentul de poliție Boulder a scris pe Twitter că este o operațiune în desfășurare.

Poliția a avertizat oamenii să evite zona și de asemenea să evite transmiterea pe rețelele de socializare a unor informații tactice pe care le-ar putea vedea.

Ofițerii ajunși la fața locului au înconjurat supermarketul. A urmat apoi un schimb de focuri.

Imagini aeriene au arătat mai târziu un bărbat, care părea că purta doar pantaloni scurți, fiind luat în cătușe.

Șeful poliției Boulder, Maris Herold, a confirmat că un suspect se afla în custodie și beneficiază de tratament la spital. „Vreau să asigur comunitatea că sunt în siguranță”, a spus Maris Herold.

Ofițerul ucis în schimbul de focuri se numește Eric Talley,  în vârstă de 51 de ani și lucra în departamentul de poliție din Boulder din 2010.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite