Zece ani fără Michael Jackson. Fanii au comemorat un deceniu de la moartea Regelui Muzicii Pop

26 iunie 2019, 12:16

Pe 25 iunie 2009 lumea afla cu stupoare vestea că „Regele” muzicii pop a murit. Michael Jackson avea doar 50 de ani și își pregătea revenirea pe scenă. O supradoză de medicamente i-a fost însă fatală.

10 ani mai târziu, admirația pentru Michael și durerea par la fel de puternice. Unii nici nu erau născuți când Jackson pleca din aceasta lume.

Dominic Lendo, fan Michael Jackson, 6 ani: „Îmi place să dansez ca el şi să cânt cum o făcea el.”

Mya Blake, fan Michael Jackson: „Cu toţii ştim unde ne aflam acum 10 ani, dar să fim aici împreună este ireal. Nici măcar nu stau aici. M-am suit prima oară în avion şi am venit 3 mii de mile doar ca să fiu aici pentru Michael.”

Pe lângă muzică, Michael Jackson a fost și un suflet mare. Tamas are 28 de ani și este din sudul Ungariei. Copil orfan și sărac, la doar 4 ani a beneficiat de un transplant de ficat la o clinică din Belgia, procedura care l-a ținut în viață. Totul a fost posibil cu ajutorul Fundației Michael Jackson.

Tamas: „Chirurgul care m-a operat a fost unul dintre cei doi oameni care mi-au salvat viaţa. Primul a fost Michael Jackson, care a plătit toate costurile operaţiei. Fără ei nu aş fi aici să-mi spun povestea. Când am auzit că a murit, în 2009, am fost devastat. Pentru mine era ca un al doilea tată.”

Cariera lui Michael Jackson a fost presărată și de scandaluri și multiple acuzații de pedofilie. Unele apărute anul trecut la aproape un deceniu după moartea artistului.

Tamas: „Aceste acuzaţii mi se pare absurde. Sunt tată de doi copii şi dacă aş afla că au păţit ceva atât de grav nu aş aştepta 30 de ani să fac plângere.”

Sunt însă destui pentru care asemenea acuzații sunt suficiente pentru a respinge muzica lui Jackson. Pentru cei mai mulți, însă, Michael rămâne Regele Pop-ului, iar arta lui continuă să inspire noi generații de muzicieni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă