Zboruri afectate de greva generală de la ROMATSA. Șase zboruri anulate și multe curse reprogramate pe Aeroportul Otopeni

30 mai 2017, 09:09

ORA 13:00 Lucrurile revin la normal pe Aeroportul „Henri Coandă”. Au fost șase curse anulate, însă numărul zborurilor întârziate este mult mai mare. Mai sunt și acum câteva zboruri întârziate. Am vorbit cu câțiva oameni care au spus că le-au fost reprogramate zborurile pentru 5 sau 6 iunie, a transmis corespondentul TVR Daniel Coman, de la Aeroportul Otopeni.

ORA 12:30 Greva ROMATSA a fost suspendată. Gabriel Tudorache: Solicităm demisia conducerii ROMATSA

ORA 12:00 Șase curse au întârzieri pe Aeroportul din Cluj.

Sunt șase zboruri afectate de greva Romatsa, curse externe, care prezintă întârzieri între o oră și două ore și jumătate. La sosiri sunt întârziate cursele de la Luton, Tel Aviv și Zaragoza, iar la plecări, cele care trebuiau să decoleze spre Doncaster, Nurnberg și Basel”, a declarat directorul operațional al aeroportului, Iuliu Pop, potrivit Agerpres.

La Sibiu, două curse înregistrează întârzieri până la această oră – un zbor Lufthansa, care trebuia să vină la Sibiu, de la Munchen, la ora 11:35 și o cursă Tarom, care trebuia să ajungă de la Munchen la 13:10.

ORA 11:00 În acest moment, Aeroportul Otopeni este destul de aglomerat. Șase curse aeriene sunt anulate și multe altele au întârzieri și sunt reprogramate. Dacă greva va ține 24 de ore atunci vor fi peste 2.000 de curse afectate, a transmis corespondentul TVR Daniel Coman de la aeroport.

Peste 3.000 de zboruri sunt operate într-o zi obișnuită în România.

Sindicaliștii sunt, la această oră, la sediul ROMATSA și discută cu managementul companiei.

ORA 10:00 „Avem trei curse anulate pentru sosire și plecare, care nu au fost anunțate ca având legătură cu greva. În prima oră de grevă, avem șapte întârzieri de peste 30 de minute la decolare. Cel mai important lucru este că se operează, cele mai multe dintre cursele programate au reușit să decoleze, altele așteaptă decolarea. Pasagerii să țină legătura cu reprezentanții companiilor aeriene și dacă cursa lor nu este anulată să se prezinte la timp la aeroport”, a precizat purtătorul de cuvânt al Aeroportului „Henri Coandă”, Valentin Iordache, pentru TVR.

„Gabriel Tudorache: Un salariu mediu brut la ROMATSA ajunge la 21.000 de lei. Nu salariile sunt problema”

ORA 09:00 Trei zboruri sunt anulate pe Aeroportul Otopeni – către Berlin, Roma, Viena – și a crescut numărul curselor care afișează întârzieri, a transmis corespondentul TVR Daniel Coman.

„Grevă generală ROMATSA, începând cu ora 9:00”

Și la Aeroportul Cluj-Napoca au apărut deja efectele grevei de la ROMATSA. Cursa care trebuia să plece la Timișoara la ora 08:55 a fost întârziată cu o oră, a transmis corespondentul TVR Tiberiu Szasz.

Sindicat: ROMATSA ar putea fi închisă la anul

Greva controlorilor de trafic a fost contestată în instanţă de conducerea companiei. Decizia va fi luată de Tribunalul Bucureşti marți după-amiază. Ședința care trebuia să înceapă la ora 08:30 a fost amânată pentru ora 13:00.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite