Zăpadă la Bâlea Lac. Ninsoare abundentă şi la Harghita Băi: „Oricum zăpada asta se va topi, pentru că de obicei mai vine ‘vara babelor’. Abia după aceea ninsoarea adevărată”

20 septembrie 2022, 07:39

Pe Transfăgărășan și la Bâlea Lac au căzut primii fulgi de zăpadă din această toamnă. De altfel, în tot masivul Făgăraş a nins la altitudini mari, unde chiar s-a depus un strat de zăpadă.

Minus 8 grade. Ninge viscolit!„.

Zăpadă și temperaturi de îngheț și în Bucegi, la 2.500 de metri altitudine, pe Vârful Omu. Salvamontiştii le atrag atenţia turiştilor că este o perioadă deosebit de periculoasă şi că nu trebuie să se aventureze în zonele de abrupt.

Pe Transalpina este strat nou de zăpadă, iar pe unele porţiuni s-a format polei.

Angajaţii de la Drumuri Naționale Tg. Jiu au intervenit cu material antiderapant.

A nins abundent la primele ore ale dimineţii şi la Harghita Băi, iar termometrele n-au urcat peste zero grade.

Nu suntem surprinși deloc. S-a întâmplat să ningă și pe 13 septembrie. Oricum zăpada asta se va topi, pentru că de obicei mai vine ‘vara babelor’. Abia după aceea ninsoarea adevărată„.

Eu nu sunt localnic și m-am mirat când am văzut zăpadă, totuși este prea devreme„.

Conducerea companiei de drumuri dă asigurări că este pregătită pentru noul sezon rece, atât cu material antiderapant, cât și cu utilaje.

În zonele acoperite de zăpadă, poliţiştii vor verifica dacă şoferii şi-au schimbat cauciucurile de vară cu cele de iarnă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite