Zăpadă și viscol la munte, unde drumarii au scos utilajele pentru deszăpezire. Arborii căzuți au blocat mai multe drumuri

18 noiembrie 2023, 17:25

Ninsoarea căzută în județul Caraș Severin a lăsat stațiunea Muntele Mic fără electricitate. Mai mulți copaci au căzut pe carosabil și pe firele de curent, iar drumul a fost blocat.

Zăpada a acoperit totul în multe zone înalte de munte.

A nins ca în povești și în Poiana Brașov.

La cota 1800, în masivul Postăvaru, temperaturile au scăzut sub pragul înghețului, moment numai bun pentru administratorii domeniului schiabil să testeze tunurile de zăpadă artificială. În Făgăraș, stratul de omăt are deja 20 de cm, vântul bate cu putere, iar vizibilitatea e redusă.

În Gorj, noaptea trecută, mai multe utilaje pentru deszăpezire au curățat drumul dintre Novaci și Rânca după ce în zona a nins ore în sir. E un peisaj de iarna veritabila, însă vântul puternic pare să strice planurile turiștilor.

Un strat de zăpadă a acoperit mai multe drumuri și în județul Salaj. Pe DN1F drumarii au împrăștiat material antiderapant și au curățat șoselele pentru a face mai ușor traseul șoferilor. Meteorologii au emis cod galben de ninsori și vânt pentru 16 județe.

Primii fulgi de nea sunt așteptați în orele următoare și în București.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite