Zăpadă și vânt puternic. Capitala și 17 județe din țară sunt sub cod galben de ninsori și viscol. Urmează zile cu ger

28 noiembrie 2018, 08:12

Capitala şi alte 17 judeţe din sudul şi sud-estul ţării se află sub Cod galben de ninsori şi viscol pe parcursul zilei de miercuri iar până pe 30 noiembrie vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi de minus 10 grade Celsius pentru nordul, nord-estul şi centrul ţării.

Potrivit ANM, miercuri 28 noiembrie, între orele 2.00 şi 20.00, în regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ, şi se va depune strat de zăpadă, local, consistent.

Pe arii restrânse, în special în dimineaţa zilei de miercuri (28 noiembrie) şi cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheaţă.

Sâmbătă dimineață și duminică dimineață, în Capitală, vor fi temperaturi de minus 10 grade Celsius.

În cele mai multe zone din Constanța, temperaturile sunt negative.

În municipiul Constanța există riscul formării poleiului. Se circulă în condiții de iarnă. Viteza vântului la rafală depășește 55 de kilometri pe oră. În porturi au fost suspendate toate manevrele.

În nordul județului s-a depus strat de zăpadă. Pe DJ223, în zona Cernavodă Dunărea Capidava s-a format polei, pe DJ226 în zona Corbu Săcele Istria și Mihai Viteazu, dar și în sudul județului, în Mangalia, Negru Vodă și Topraisar.

Utilajele acționează încă din timpul nopții.

Ninge și în județul Tulcea, iar vântul bate cu peste 30 de kilometri pe oră, iar zăpada se depune pe carosabil mai ales în zona pădurii Babadag.

 

La Craiova ninge puternic, însă stratul de zăpadă nu depășește deocamdată 3-4 cm.  Circulația se desfășoară în condiții bune. Utilajele intervin de la primele ore.

În Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, județe aflate sub cod galben, nu sunt probleme.

Și județul Teleorman se află sub cod galben. Acolo ninge puternic.

Pe DJ506, un TIR a deraiat din cauza zăpezii.

În noaptea care urmează, ninsorile se transformă în fulguieli în Oltenia și Dobrogea, iar vântul va continua să prezinte intensidicări.

De miercuri seara, de la ora 20.00, până joi dimineață, va intra în vigoare o atenționare meteo care anunță, în sudul Moldovei, Bărăgan și Dobrogea, vânt care va sufla cu 40-45 km/h.

Peste România a început să pătrundă o masă de aer polar, chiar arctic. În noaptea care urmează se poate vorbi de ger, în nordul Moldovei, estul Transilvaniei.

De mâine noapte va fi ger în nord, în centru, în nord-est, local în sud.

În noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie, va fi ger în toată țara. Vor fi temperaturi sub minus 10 grade, inclusiv în Capitală.

Frigul va persista până duminică, după care se anunță un val de aer cald, resimțit mai mult în zonele de deal și de munte.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite