Zaibărul şi prazul au fost sărbătorite timp de trei zile de oltenii lui Nea Mărin din Băileşti. A fost o sărbătoare cu de toate: expoziţii de vinuri şi degustări de bucate tradiţionale olteneşti. Totul pe acordul cântecelor populare şi lăutăreşti.
Fete și băieţi în costume populare, însoțiţi de un car alegoric, au trecut prin oraş să anunţe festivalul. În faţa Casei Memoriale Amza Pellea s-a dat cep la primul butoi cu vin în cinstea celui care a făcut din zaibăr marcă pentru oraşul natal, Băileşti. Alaiul a pornit apoi spre centrul oraşului, unde a început degustarea de vinuri, în ambianţa cântecelor lăutăreşti.
Bucatele tradiţionale, la care s-au întrecut gospodinele din Băileşti şi din comunele învecinate, i-au îmbiat pe trecători.
Festivalul a continuat cu premierea celui mai bun zaibăr. Oamenii au petrecut cu vin, pastramă de oaie şi muzică.