Zaharova păstrează misterul în privința reacției Rusiei față de blocada comercială impusă de Lituania exclavei Kaliningrad: „Răspunsul nu va fi diplomatic, ci practic”

Mari Zaharova purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse
Mari Zaharova purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse
22 iunie 2022, 13:19

„Una dintre probleme principale a fost dacă răspunsul (Rusiei) va fi exclusiv diplomatic. Răspunsul: nu”, a spus Maria Zaharova în timpul conferinţei sale de presă săptămânale. „Răspunsul nu va fi diplomatic, ci practic”, a subliniat ea.

Zaharova nu a făcut alte precizări cu privire la natura acestor măsuri practice pe care Rusia intenţionează să le ia împotriva Lituaniei.

Lituania, membră a UE, a închis de sâmbătă un coridor feroviar dinspre Rusia către exclava sa pentru anumite bunuri de bază, între care materiale de construcţii, metale şi cărbune, ca răspuns la noile sancţiuni ale UE.

CITIȚI ȘI: De ce Kaliningrad ar putea fi următoarea zonă de foc, în războiul Rusiei împotriva Ucrainei

Într-un comunicat, diplomaţia rusă a acuzat UE că încurajează o „escaladare” şi a cerut restabilirea imediată a tranzitului spre Kaliningrad.

Secretarul puternicului Consiliu de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, s-a deplasat la Kaliningrad, de unde a promis marţi măsuri „severe” împotriva Lituaniei. „Rusia, bineînţeles, va reacţiona la astfel de acte ostile. Măsuri adecvate sunt în curs de elaborare la nivel interministerial şi urmează a fi adoptate. Ele vor avea consecinţe negative severe pentru populaţia Lituaniei”, a spus Patruşev.

Kaliningrad, exclavă strategică şi militarizată, sediul flotei ruse în Marea Baltică, este înconjurată de Lituania şi Polonia, două state membre NATO şi ale Uniunii Europene care susţin cu fermitate Kievul de la începutul conflictului din Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite