YouTube a catalogat incendiul de la Notre-Dame ca știre falsă

Incendiul a izbucnit luni la 18.50 (ora locală) și 400 de pompieri s-au ocupat de stingerea flăcărilor
Incendiul a izbucnit luni la 18.50 (ora locală) și 400 de pompieri s-au ocupat de stingerea flăcărilor
16 aprilie 2019, 12:46

YouTube folosește, de mai mult de un an, un program pentru a avertiza utilizatorii privind știrile false.

Astfel, luni seară, sub unele transmisiuni live cu informații privind incendiul masiv care devasta Catedrala Notre-Dame au apărut casete care făceau trimitere la articolul despre atacurile teroriste din SUA din 11 septembrie 2001 publicat în Encyclopedia Britannica, o eroare evidentă.

Casetele ce avertizau utilizatorii că este vorba despre o știre falsă au apărut la transmisiunile live de luni seară ale CBS News, NBC News și France 24.

Casetele informative sunt parte a acestui program lansat de YouTube, făcând trimitere la surse terțe precum Encyclopedia Britannica și Wikipedia în ceea ce privește subiecte care sunt frecvent ținta dezinformării.

Casetele sunt generate pe baza unui algoritm cu scopul de a furniza informații verificate privind subiecte despre care au apărut multe știri false. Casetele trebuie să furnizeze utilizatorilor YouTube un context mai larg în ceea ce privește subiecte istorice și științifice foarte cunoscute, însă reprezentanții platformei spun că, în cazul incendiului de la catedrala pariziană, s-a produs o eroare.

„Suntem profund întristați de incendiul produs la Catedrala Notre-Dame”, se arată în comunicatul reprezentanților YouTube. „Aceste casete sunt generate pe baza unui algoritm, iar sistemele noastre pot face câteodată erori. Am dezactivat aceste casete pentru transmisiunile live despre incendiu”, potrivit aceleiași surse.

Brigada de pompieri din Paris a anunțat, marți, că incendiul de la Catedrala Notre-Dame a fost stins, după nouă ore. Incendiul a izbucnit luni, la 18.50 (ora locală) și 400 de pompieri s-au ocupat de stingerea flăcărilor.

Comandantul Brigadei de Pompieri a Parisului, Jean-Claude Gallet, a declarat că a fost salvată în întregime structura edificiului.

De asemenea, primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat că cele mai multe dintre obiectele de artă aflate în interiorul catedralei au fost recuperate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite