Younes Abouyaaqoub, principalul suspect al atacului terorist de la Barcelona, a fost împușcat mortal

21 august 2017, 17:58

Poliția a instalat dispozitive pe toate șoselele și în stațiile de tren și a dat publicității identitatea suspectului.

Marocanul de 22 de ani se ascundea în preajma localității Sant Sadurni de Anoia din apropierea Barcelonei și a fost recunoscut de o vecină care a văzut anunțul publicat de poliție pe internet și în presă.

ORA 19.10 Poliția nu a confirmat încă identitatea suspectului prins la 50 de km de Barcelona, dar cele mai multe surse neoficiale îl semnalează drept Younes Abouyaaqoub, autorul masacrului de le bulevardul Rambla, a transmis Felix Damian, pentru Telejurnal. După ce autoritățile au publicat astăzi datele de identificare ale teroristului, o femeie l-a recunoscut și a anunțat poliția. Suspectul se apropiase de casele unui sat din apropierea Barcelonei, iar femeia a strigat la el, moment în care bărbatul a fugit spre o vie. Apoi agenții l-au încolțit, iar bărbatul le-a arătat ceea ce părea a fi o centură cu explozibili și a strigat o frază în limba arabă. Operațiunea continuă acum în satul aflat la 50 de km de Barcelona, unde geniștii încearcă să afle dacă teroristul, care a fost ucis, avea într-adevăr explozibil asupra sa.

Principalul suspect al atacului de săptămâna trecută de la Barcelona, în urma căruia au murit 13 persoane, Younes Abouyaaqoub de 22 de ani, a fost arestat luni la Sant Sadurni de Noya, la vest de Barcelona, transmite ziarul spaniol La Vanguardia.

Poliția spaniolă a refuzat să confirme raportul, dar a scris pe Twitter, cu puțin timp înainte, că un incident era în curs de desfășurare la Subirats, localitate aflată la 10 km, fără a oferi detalii suplimentare.

Mai multe mass-media spaniole, cum ar fi El Pais sau radioul Cadena Ser, au spus că un bărbat care purta o bandă explozivă a fost împușcat în Subirats. Încă nu a fost confirmat dacă acest bărbat este Younes Abouyaaqoub.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite