Yoga nu înseamnă doar exerciții fizice, yoga este o modalitate de a descoperi sentimentul unității cu tine, cu lumea și natura. 21 iunie, Ziua internațională yoga

Yoga nu înseamnă doar exerciții fizice. Este o modalitate de a descoperi sentimentul unității cu tine, cu lumea și natura. 21 iunie, Ziua internațională yoga are ca obiectiv creşterea interesului la nivel global faţă de această practică străveche cu numeroase beneficii pentru sănătatea fizică, mintală şi spirituală a oamenilor.

21 Iunie 2021, 09:37 (actualizat 21 Iunie 2021, 09:52) | Magda Manea |
Ziua internațională yoga
Ziua internațională yoga
Yoga

Yoga este un grup de practici sau discipline fizice, mintale şi spirituale avându-şi originile în India antică.

Cuvântul "yoga" derivă din sanscrită şi înseamnă uniune, simbolizând uniunea dintre corp, minte şi spirit sau conştiinţă. Astăzi, yoga este practicată în forme variate în întreaga lume şi promovează atât sănătatea fizică, cât şi pe cea mintală.

Profesorii de yoga spun că practicarea regulată a exercițiilor și tehnicilor de respirație, proprii acestei discipline asiatice, păstrează armonia dintre minte și corp. Mii de oameni participă azi la diferite activități legate de Ziua Internațională a Yoga.

Ziua internaţională yoga este marcată într-un moment în care pandemia de COVID-19 continuă să afecteze vieţile şi mijloacele de trai ale oamenilor la nivel global. Dincolo de impactul său imediat asupra sănătăţii fizice, pandemia de COVID-19 a exacerbat, de asemenea, suferinţa psihologică şi problemele de sănătate mintală, inclusiv depresia şi anxietatea, în contextul în care restricţiile legate de pandemie continuă în diferite forme în multe ţări. Acest lucru a evidenţiat necesitatea urgentă de a aborda dimensiunea sănătăţii mintale, pe lângă aspectele de sănătate fizică.

Tema Zilei internaționale a yoga 2021 este „Yoga pentru bunăstare”. Tot mai mulți oameni îmbrăţişează yoga pentru a rămâne sănătoşi şi a se simţi tineri, pentru a combate izolarea socială şi depresia.

Propunerea unei zile dedicate yoga a venit din partea Indiei. Primul ministru Narendra Modi a spus în discursul său la deschiderea celei de-a 69-a Adunări Generale a ONU: "Yoga este un dar neprețuit din tradiția noastră veche. Yoga întruchipează unitatea minții și a corpului, gândirea și acțiunea ... o abordare holistică [care] este valoroasă pentru sănătatea și bunăstarea noastră. Yoga nu înseamnă doar exerciții fizice; este o modalitate de a descoperi sentimentul unității cu tine, cu lumea și natura. "

Proiectul de rezoluție pentru Ziua Internațională a Yoga a fost aprobat de 175 de state membre. La 11 decembrie 2014, Organizația Națiunilor Unite a proclamat 21 iunie Ziua Internațională a Yoga printr-o rezoluție unanimă. Rezoluția menționează „cât este de important ca indivizii și populațiile să facă alegeri sănătoase și să urmeze modele de viață care favorizează sănătatea”.

(w460) Yoga

Organizația Mondială a Sănătății a cerut, de asemenea, statelor membre să ajute cetățenii să reducă inactivitatea fizică prin yoga. OMS a menționat, de asemenea, yoga ca un mijloc de îmbunătățire a sănătății în Planul său global de acțiune pentru activitatea fizică 2018-2030.

Pandemia de coronavirus nu ne-a afectat doar fizic, ci are, de asemenea, efecte de durată asupra sănătății mintale, depresie și anxietate. Yoga poate veni în ajutorul persoanelor care se confruntă cu astfel de crize, a explicat Organizația Națiunilor Unite pe site-ul său, deoarece mesajul practicii este de a promova atât sănătatea fizică, cât și cea mentală.

„Se observă o tendință în creștere a oamenilor din întreaga lume care îmbrățișează yoga pentru a rămâne sănătoși și pentru a combate izolarea socială și depresia din timpul pandemiei. Yoga joacă un rol semnificativ în îngrijirea psiho-socială și reabilitarea pacienților cu Covid-19 aflați în carantină și izolare. Este deosebit de util în calmarea temerilor și anxietății lor ", se arată în declarația Organizației Națiunilor Unite.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI