WRS va reprezenta România la Eurovision 2022. Jamala, câștigătoarea din 2016: „Să oprim acest război! Spuneţi nu distrugerii şi omuciderii copiilor!”

6 martie 2022, 19:06

WRS, cu piesa „Llamame”, a obţinut cele mai multe puncte din partea juriului din care au făcut parte Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu. Și telespectatorii au avut un cuvânt de spus. La această ediţie, publicul a fost al șaselea jurat al finalei. Punctajele obținute prin televot au avut aceeaşi pondere precum cele de la un membru al juriului.

Cei zece concurenţi au încercat să cucerească inimile, pe scena marii finale Eurovision România.

Jamala, câștigătoarea Eurovision 2016, a fost invitată de onoare pe scena Eurovision România. Artista din Ucraina a cântat piesa „1944″, un manifest împotriva crimelor săvârșite de regimul stalinist împotriva tătarilor din Crimeea, al cărei mesaj pare mai actual decât oricând. Artista a transmis un mesaj de susținere pentru poporul ucrainean, atât de greu încercat: „Să oprim acest război! Spuneţi nu distrugerii şi omuciderii copiilor! Glorie Ucrainei!”

Şi telespectatorii au fost răsplătiţi. Unul dintre cei care au votat favoriții din concurs a câștigat, prin tragere la sorţi, un premiu de 5000 de euro.

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino. Semifinalele vor fi pe 10 şi 12 mai, iar finala pe 14 mai. România va intra în concurs joi, 12 mai, în partea a doua a Semifinalei cu numărul 2.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite