WRC Croația – Din nou Ogier!

2 mai 2021, 16:01

WRC Croatia

Etapă extrem de disputată în Croaţia, cu Ogier care s-a impus la mai puţin de o secundă în faţa lui Elfyn Evans pe Powerstageul etapei. Francezul a fost şi protagonistul unui incident de trafic fiind acroşat de o maşină în Zagreb. Singurul român participant în competiţie, Raul Badiu a avut o evoluţie slabă, după un start perfect.

Între organizarea Etapei de CNVC 2, Harghita Challenge, şi Raliul Harghitei din această săptămână, unde va participa la la bordul Mitsubishi+ului EVO, Adrian Teslovan a făcut radiografia obişnuită pentru siteul Ştirilor TVR.

WRC Croatia

„Raliul a început cu o ieșire violentă a liderului campionatului Kale Rovampera chiar pe prima probă specială, acesta confruntându-se cu un comportament subvirator al mașinii. În același loc în care Kale a ieșit , Ogier a avut un moment la limită, acesta scăpând doar cu o pană și o incursiune în decor.

Neuville a preluat conducerea raliului profitând și de poziția la start, belgianul având drumul curat, fiind poziţionat în fața rivalilor. Prima zi s-a încheiat cu Neuville lider, urmat de Ogier și Evans, toți trei într-un interval de 8 secunde.

Sâmbătă după o strategie greșită de alegere a anvelopelor Neuville a pierdut poziția de lider în fața lui Ogier și Evans amândoi devansându-l pe Belgian, acesta având și o problemă la cricul Hyundaiului său, fiind în imposibilitatea de a putea schimba anvelopele între ele.

Duminică după un incident de trafic și o evoluție marcată de acest incident Ogier a pierdut poziția de lider, dar a reușit pe Power Stage să facă ce știe el mai bine și a demonstrat încă odată că are abilitatea să scoată acele secunde de unde nimeni nu se gândește. Francezul a câștigat power stage-ul și raliul la doar 0,6 secunde în fața lui Elfyn Evans, care a avut un weeknd cu o evoluție extrem de bună . Podiumul primei etape găzduită de Croaţia a  fost completat de Thierry Neuville.

WRC Croatia

În WRC 2 Ostberg și-a adjudecat victoria urmat de Teemu Suninen și de Marco Bullacia pe 3. Andreas Mikkelsen a avariat suspensia, pierzând o roată chiar pe a 2-a probă specială, ieșind astfel din lupta pentru o poziție pe podium.

WRC Croatia

Reprezentantul României, Raul Badiu, de data aceasta alături de Rareș Fetean, a debutat în noul sezon la categoria Juniori, evoluția sa fiind umbrită de avarierea suspensiei față, după ce înregistrase și o victorie de probă specială chiar pe prima probă a raliului. Din păcate Raul a reluat evoluția în ziua a doua a raliului, sub incidența reguli Super Rally, terminând pe ultima poziție în clasamentul juniorilor.

Următoarea etapă o să se desfășoare în Portugalia la sfârșitul lunii mai.”

Foto credit: Ştefan Bejenaru, Rally Cow

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă