World Rugby a amendat Scoţia pentru remarcile privind anularea unor meciuri din cauza taifunului

Cupa Mondială de rugby 2019 a fost transmisă în direct la TVR
Cupa Mondială de rugby 2019 a fost transmisă în direct la TVR
7 noiembrie 2019, 17:22

Trei meciuri din grupele Cupei Mondiale au fost amânate şi meciul Scoţia – Japonia a fost incert pentru câteva zile din cauza taifunului care a măturat Japonia, cauzând inundaţii masive şi peste 80 de decese.

Directorul executiv al SRU a ameninţat cu acţiuni legale dacă meciul urma să fie anulat, susţinând că o asemenea decizie nu era corectă. El a sugerat că Noua Zeelandă ar fi tratată preferenţial în aceeaşi situaţie, susţinând că ”Scoţia este învingătoare pe terenul opiniei publice”.

O comisie independentă a World Rugby (WRU) a decis joi că remarcile oficialului SRU se încadrează la conduită nepotrivită, care este sancţionată cu amendă, la care se adaugă scuze publice către forul internaţional.

WRU a considerat că remarcile sugerează ”un tratament incorect şi inechitabil al echipelor, într-un moment nepotrivit în care Japonia se pregătea pentru cel mai mare şi distructiv taifun din ultimele decenii”. Forul internaţional a încercat să regleze situaţia cu SRU, care însă a refuzat să-şi ceară scuze şi a preferat versiunea unei ”exprimări reciproce a regretului”.

Meciul s-a disputat până la urmă conform planificării şi Japonia a învins Scoţia cu 28-21, calificându-se în premieră în sferturile Cupei Mondiale. Amenda impusă SRU va fi donată unei fundaţii care ajută victimele din zonele afectate de taifun în Japonia.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite