#whomademyclothes | 24 aprilie, Ziua Revoluției în Modă

Ziua Revoluției în Modă
Ziua Revoluției în Modă
23 aprilie 2021, 17:02

În 24 aprilie 2013, o fabrică de confecții din Dhaka, Bangladesh s-a prăbușit, ucigând 1.133 de lucrători și rănind încă 2.500. Acesta a fost cel mai mare dezastru din istoria industriei de confecții. Deși se știa că Rana Plaza era construită din materiale necorespunzătoare, fabrica a rămas funcțională până în ziua tragicului eveniment.

Cu cinci luni mai devreme, o altă fabrică de confecții din Bangladesh se prăbușea, ucigând 110 persoane.

Aproximativ 80% din exporturile Bangladeshului sunt articole de îmbrăcăminte, companiile de talie internaţională profitând de costurile mici ale forţei de muncă. În industria de îmbrăcăminte sunt angajate aproximativ 3,6 milioane de persoane, majoritatea femei, care sunt plătite şi cu 38 dolari pe lună.

Organizatorii încurajează social media. Ei spun că una dintre principalele modalități de implicare este prin intermediul rețelelor sociale, cerându-le oamenilor să folosească hashtagul #whomademyclothes.

Grupul Fashion Revolution recomandă: fotografiază o etichetă de îmbrăcăminte în timpul Săptămânii Fashion Revolution, postează fotografia pe rețelele de socializare și întrebă #whomademyclothes? Distribuie fotografia pe Instagram în timpul Săptămânii Revoluției în Modă (19-25 aprilie) și încurajați prietenii să facă același lucru.

În 2014 a fost primul an în acre a fost organizată Ziua Revoluției în Modă, iar din 2016, evenimentul s-a extins la o săptămână, Fashion Revolution Week.

Fashion Revolution Day s-a născut la iniţiativa lui Carry Somers, fondatoarea Pachacuti, o companie producătoare de pălării. Somers a adunat 30 de personalităţi din industria modei, caritabilă şi nu numai pentru a lansa această campanie internaţională. „Este o ocazie pentru iubitorii modei să conecteze cu cei care le fac hainele”, a spus Somers.

„Află cine a făcut hainele pe care le porți – de la cei care au semanat și recoltat bumbacul, la cei care au făcut firele textile, și apoi cei care le-au cusut”, sugerează site-ul Fashion Revolution Day. „Hainele tale deja spun o poveste despre cine ești. Acum pot spune o poveste mai bună”, mai scrie pe site.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite