Weekend de noiembrie cu temperaturi de vară, ploi și vânt. Aproape 30 de grade se vor înregistra în sudul țării

3 noiembrie 2023, 18:02

Chiar dacă în ultimele zile au mai scăzut temperaturile și a plouat, vremea frumoasă pare că nu se dă dusă uşor. În weekend, vom avea aproape 30 de grade în sudul țării.

Deci nici vorbă de paltoane. În tricou și în pantaloni scurți în mijlocul zilei, vremea ne face să uităm că suntem tot mai aproape de Crăciun. În sudul țării termometrele au arătat și cu 10 grade mai mult decât ar fi trebui să avem în această perioadă.

Zăpada nu va acoperi prea curând străzile. Norii vor aduce doar mai multe ploi în zilele următoare.

IULIA BĂRBULESCU – meteorolog ANM Cantități mai mari însă sunt anunțate pentru ziua de mâine în urmă precipitațiilor care vor acoperi toată jumătatea de sud est a României. Local izolat s-ar putea totaliza cantități însemnate. Vântul nu ne va da pace. Mâine deși în cursul zilei vorbim despre maxime ce ar putea atinge din nou 25-26 poate chiar 27 -28 grade, totuși vom avea instabilitate atmosferică și ploi care s-ar putea să aibă și caracter de aversă cu descărcări electrice.

Temperaturile generoase vor răsfăța în continuare sud-estul țării, iar ploile vor fi tot mai puține spre mijlocul lunii. În unele zone seceta rămâne o problemă gravă.

MIRCEA FECHET – ministrul Mediului Dacă în trecut aveam doi ani din 10, statistic vorbind, cu secetă masivă, astăzi avem șase ani, putem avea șapte ani din 10, ceea ce va pune o presiune suplimentară și pe agricultura României și ne va obliga să luăm niște măsuri concrete pentru a limita efectele schimbărilor climatice.

România se pregătește să încheie un an cu multe recorduri meteorologice și fenomene extreme. De la cea mai călduroasă dimineață de 26 iulie din țară noastră, din ultimele 6 decenii, până la cea mai caldă zi din Europa, recent, pe 21 octombrie. Și rămânem cu ochii pe termometre. Până acum, temperatura maximă absolută a lunii noiembrie în România a fost înregistrată în 1926, atunci când la Călărași au fost 30,5 grade Celsius.
Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă