Washington Post: Lui Jill Biden i-au fost extirpate două leziuni cutanate canceroase

Jill Biden
Jill Biden
12 ianuarie 2023, 11:29

Jill Biden a fost supusă unei proceduri programate în ambulatoriu la Walter Reed National Military Medical Center, cunoscută în mod obișnuit sub numele de operație Mohs, a declarat Kevin O’Connor.

Procedura a vizat inițial îndepărtarea unei leziuni deasupra ochiului său drept.

În timpul acestei proceduri, medicii au confirmat că leziunea era carcinom bazocelular, cea mai frecventă formă de cancer diagnosticată în Statele Unite. În timpul pregătirii preoperatorii a lui Biden, medicii au identificat, de asemenea, o leziune pe partea stângă a pieptului ei, al cărei aspect era compatibil cu carcinomul bazocelular, a spus O’Connor. Această leziune a fost, de asemenea, îndepărtată cu ajutorul chirurgiei Mohs, iar tot țesutul canceros a fost îndepărtat.

În plus, medicii au identificat o mică leziune pe pleoapa stângă a lui Biden în timpul intervenției, dar nu au ajuns la concluzia că este posibil să fie un carcinom bazal. Ei au îndepărtat-o și au trimis-o la un laborator pentru „examinare microscopică standard”.

Experții au declarat că Biden are un prognostic excelent, deoarece cancerul de piele a fost identificat și îndepărtat la timp. Carcinomul bazocelular este mult mai puțin grav decât alte forme de cancer de piele, cum ar fi melanomul și carcinomul cu celule scuamoase, deoarece leziunile sale rareori fac metastaze.

În plus, rata de vindecare pentru chirurgia Mohs este de aproximativ 98%, a declarat Mathew Avram, directorul Centrului de Dermatologie Laser și Cosmetică de la Spitalul General din Massachusetts. Există o șansă foarte mică de recidivă, a spus Avram.

„Nu ar trebui să aibă niciun efect asupra sănătății sale pe termen lung”, a adăugat el. „Chiar și atunci când recidivează, recidivează local și pur și simplu se scoate mai mult țesut”.

„Chiar nu ar trebui să existe o problemă pentru Dr. Biden”, a declarat Ashwani Rajput, director al Johns Hopkins Kimmel Cancer Center din Washington. „În majoritatea cazurilor, acest lucru rezolvă problema. Rezecția chirurgicală este tratamentul pentru acest lucru, așa cum i s-a făcut, așa că nu mai este necesar niciun alt tratament.”

Carcinoamele bazocelulare pot crește în dimensiune dacă nu sunt identificate și îndepărtate la timp, ceea ce poate crea provocări suplimentare, dar nu pare să fie cazul lui Jill Biden. Prima doamnă are unele umflături faciale și vânătăi, a spus O’Connor, „dar are un moral bun și se simte bine”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite