Warner Music, Universal, Sony Music și alte companii din domeniul divertismentului își suspendă activitatea în Rusia

Warner Music logo
Warner Music logo
11 martie 2022, 11:46

Decizia se alătură celei luate de Universal Music, o altă mare companie din panorama muzicală internaţională, care şi-a încetat activitatea la începutul acestei săptămâni şi şi-a închis birourile din Rusia, dar care va continua să-şi plătească angajaţii.

Warner Music, care gestionează carierele unor artişti ca Madonna, Coldplay şi Jonni Mitchell, a anunţat într-un comunicat că întreruperea activităţii sale presupune sistarea „tuturor proiectelor de dezvoltare, activităţile promoţionale şi de manufacturare a produselor fizice”.

Sony Music, a cărei divizie latino reprezintă artişti precum Shakira, Rosalia şi Enrique Iglesias, a anunţat că, pe lângă paralizarea operaţiunilor sale, „va oferi sprijin umanitar” victimelor conflictului.

Industria muzicală se alătură astfel sancţiunilor anunţate şi de alte mari companii de divertisment şi de tehnologie.

Live Nation, un gigant al producţiei de spectacole, nu va mai organiza concerte în Rusia, iar platforma Spotify îşi va închide pentru perioadă nedefinită de timp birourile şi va anula toate abonamentele cu plată din această ţară, unde deţine peste un milion de clienţi.

De asemenea, numeroase trupe americane ca The Killers, Green Day şi Iron Maiden şi-au anulat concertele din Rusia.

La rândul său Amazon, care are propria platformă muzicală, a blocat accesul online la serviciile sale pentru Rusia şi Belarus.

Amazon urmează astfel exemplul altor mari companii, care au anunţat că îşi suspendă activitatea în Rusia, precum Apple, McDonald’s, Coca Cola, alături de marile studiouri de la Hollywood: Disney, Netflix, Universal, Warner Bros. şi Sony Pictures care nu îşi vor mai lansa filmele în această ţară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite