Vremea va fi instabilă şi se va răci. Hidrologii au emis cod galben de inundații în județele Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu

8 mai 2017, 10:37

Luna mai este o lună instabilă din punct de vedere meteorologic. Intervalele cu vreme caldă alternează cu intervale de vreme rece, ploi și chiar grindină.

Luni după-amiază, ploile se înmulțesc în partea de centru, sud și est a țării.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse şi descărcãri electrice în sudul, centrul şi estul ţării şi pe arii mai restrânse în rest. Local, mai ales în zonele de deal şi de munte, cantităţile de apă vor depãşi 15…20 l/mp. Vor fi condiţii de grindină. În zona montană înaltă precipitaţiile vor fi mixte.

Marţi, vremea va fi în continuare în general instabilă şi va continuă să se răcească, devenind rece pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 11 şi 18 grade. În sudul, centrul şi în estul ţării, pe arii relativ extinse, se vor semnala averse şi descărcări electrice. Cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi se menţin condiţiile de grindină.

În noaptea de marți spre miercuri și în cursul zilei de miercuri (10 mai), vremea va deveni rece, temporar va ploua în jumătatea de sud-est a țării, la munte precipitațiile vor fi mixte, iar dimineața, mai ales în nordul și centrul țării, local se va produce brumă.

Hidrologii au emis cod galben de inundații în județele Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce în continuare creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atnție în bazinul hidrografic al râului Neajlov – amonte s.h. Călugăreni, județele Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă