Vremea rece a făcut victime la Iași. La Vârful Omu temperatura a fost de -20 de grade

13 decembrie 2022, 13:00

Doi ieşeni au murit noaptea trecută la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi din cauza hipotermiei, deşi medicii au încercat timp de mai multe ore să-i salveze. Un al treilea bărbat de 41 de ani, găsit inconştient într-un canal, cu o temperatură de numai 22 de grade, se află internat la Terapie Intensivă.

Asta deși temperaturile au coborât cu doar un grad sub zero . Una dintre victime, o femeie de 81 de ani din Prisăcani a fost găsită de soţul ei inconştientă. Un echipaj de prim ajutor a transportat-o de urgenţă la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi şi în ciuda eforturilor medicilor, în această dimineaţă a fost declarat decesul.

Nici un bărbat de 51 de ani din Scobinţi nu a mai putut fi salvat. A fost găsit inconştient în pat de către un vecin şi dus la Spitalul din Hârlău de unde a fost transferat la Iaşi cu elicopterul SMURD, dar nu a mai putut fi salvat.

Al treilea hipotermic, un bărbat de 41 de ani găsit într-un canal, este îngrijit în continuare în Terapie Intensivă.

De altfel, oamenii străzii sunt cei mai vulnerabili când temperaturile scad sub limita înghețului. Singura lor salvare sunt centrele sociale de urgență.

Gerul va persista și în această noapte. De joi, însă, vremea se încălzește şi se vor înregistra chiar şi temperaturi de până la 17 grade în sud-estul țării.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Weekend cu ninsori și vânt în cea mai mare parte a țării