Vremea rea s-a dezlănțuit în mai multe județe. Târgu Jiu a fost inundat. Grindina a făcut ravagii la Horezu. Alunecare de teren la Nehoiu

11 iunie 2021, 17:51

O ploaie torențială de numai jumătate de oră a umplut cu apă străzile din Târgu Jiu. În mai multe cartiere, șuvoaiele au paralizat circulația.

Oamenii s-au obișnuit ca, după fiecare furtună de vară, orașul să arate ca un lac, din cauza canalizării care nu face față unui volum atât de mare de apă.

Vremea extremă s-a dezlănțuit și în Vâlcea.

Grindina a distrus culturile în localitatea Horezu, unde a și plouat torențial.

Curţile şi grădinile au fost acoperite de un strat de câţiva centimetri de gheață.

Pompierii au intervenit la un magazin care a fost inundat, dar și în ajutorul unui șofer rămas cu maşina în apele Sâmnicului.

Până la noapte, pe afluenții Oltului e în vigoare un cod galben, ceea ce înseamnă că pot fi depășite cotele de atenţie.

Ploaie puternică a fost și în Dâmbovița, la Răzvad. Șuvoaiele care s-au scurs de pe versanți au ajuns în curțile oamenilor după ce canalizările s-au înfundat. Un pârâu, care în mod normal e secat, a ieșit din matcă.

Pompierii au intervenit în peste 50 de gospodării inundate.

Din cauza ploilor căzute în ultima perioadă, o alunecare de teren s-a produs în localitatea Bâsca Rozilei, din Nehoiu, județul Buzău.

Între 10 şi 30 de hectare de pădure şi păşune au fost afectate. În zonă nu sunt case, însă autorităţile rămân în alertă pentru că pământul încă se mişcă.

Cum va fi vremea în continuare, a explicat la Telejurnal directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, Florinela Georgescu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite