Vremea în minivacanța de 1 Decembrie: vânt puternic, ninsori la munte, ploi în restul țării

30 noiembrie 2017, 10:11

Până în jurul orei 14.00 sunt în vigoare coduri galbene de vânt puternic în zonele montane din partea de vest și de sud a teritoriului, a transmis Oana Păduraru, meteorolog ANM, pentru „Perfect Imperfect”.

La altitudini mai mari de 1.700 – 1.800 de metri, vântul va bate cu peste 80-90 de km pe oră.

Rafalele vor depăși în zona montană 60-65 de km pe oră pe parcursul zilei de joi, până vineri dimineață. La altitudini mai mari vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar în restul zonei precipitațiile vor fi mixte și se va forma polei.

În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, nord-vestul Munteniei și local în Transilvania va ploua. Cantitățile de apă vor depăși 15-20 de l pe metru pătrat, iar izolat 30 de litri pe metru pătrat. Pe spații restrânse se va semnala polei.

Până duminică va continua să ningă în zonele montane. În restul țării vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie. În zonele submontane sunt de așteptat precipitații mixte și depuneri de polei.

Vineri, în partea de sud, centru și est vor fi precipitații. Se mențin și intensificările vântului. Sâmbătă și duminică va fi o vreme închisă, cu precipitații în mare parte din țară.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă