Vremea face victime. Viiturile au afectat mai multe gospodării din județele Hunedoara și Brașov

1 august 2018, 08:45

Tragedia s-a întâmplat în satul Basarabasa, din comuna Vaţa de Jos. Bătrâna, care suferea de probleme locomotorii, ieșise în curte, ca să își pună la adăpost animalele. Dar a fost surprinsă de șuvoaie, care au năvalit în  gospodărie.

Mai multe mașini au fost luate de ape și garduri au fost culcate la pământ. În județul Brașov, apele au avariat drumuri neasfaltate care fac accesul către unele pensiuni de pe dealuri.

Torenții au dus cu ei aluviuni care au ajuns până pe DN 73.

Doi turiști aflați într-o mașină au fost salvați de o viitură formată în Cheile Zărneștiului.

Ploaia torențială a căzut în zona Bran – Moeciu – Zărnești timp de o jumătate de oră. Suficient cât să adune șuvoaie puternice, care au surpat mai multe drumuri neasfaltate.

Apele au ajuns și în curțile a zece gospodării din Bran și Moeciu şi au fost chemați pompierii cu motopompe. La una dintre pensiuni se aflau în tabăra peste 100 de copii care s-au cam speriat. Dar nu au fost afectați de viitură.

Mulți turiști și-au parcat mașinile la distanță mare de pensiuni şi au continuat drumul pe jos  pentru ca drumurile nu mai putea fi folosite.

În Cheile Zărneștiului, viitura a pus în pericol doi turiști.

Apele au intrat şi în mai multe gospodării din localităţile Prăvăleni, Ciungani şi Basarabasa şi au afectat şi un drum comunal. Mai multe mașini au fost luate de ape și garduri au fost culcate la pământ.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite