Vremea de Revelion | Fără precipitații și cu temperaturi mult peste normalul perioadei

29 decembrie 2022, 15:07

”Din păcate va fi o vreme asemănătoare cu cea a Crăciunului, cu precipitații aproape deloc și temperaturi cu mult peste normalul perioadei.

Vremea începe să se încălzească încă de mâine, temperaturile ajung la 14-15 grade, iar ușor ușor, la început de an, pe data de 1, 2 chiar și 3 ianuarie vom avea parte de maxime de peste 10 grade în mare parte din țară.

În zona Moldovei, în chiar prima zi a anului vor fi temperaturi de 17-18 grade, urmând ca pe 2 și 3 ianuarie astfel de valori să le înregistrăm și pe partea de sud a țării”, a declarat pentru TVR INFO meteorologul ANM Mihai Timu.

În mod normal maximele nu ar trebui să depășească 4-5 grade, iar pe timpul nopților ar trebui să avem temperaturi preponderent negative, între -10 și 0 grade.

”În noapte de Revelion vom avea temperaturi mai ridicate decât în mod normal. În dimineața zilei de 1 ianuarie vom avea temperaturi între -1 și 7 grade. Practic, trebuie să mai adăugăm 2-3 grade atunci când estimăm temperatura de la miezul nopții, atunci când unii dintre noi vom fi afară și vom sărbători trecerea dintre ani”, a mai precizat meteorologul.

Referitor la temperaturile neobișnuit de ridicate din acest decembrie, Mihai Timu a precizat:

”Deocamdată, ca și medie, în acest moment înregistrăm 3 grade abatere față de medie. Cel mai cald a fost în 2020, când am avut abatere de 3,2 grade față de normă. Mai sunt 2-3 zile din aceată lună și s-ar putea să fim acolo, pe locul 1 sau 2 cea mai caldă lună decembrie, cel puțin din 1960 până acum.

Nu este nimic neobișnuit, dacă ne uităm retrospectiv, în ultimii 8-10 ani vedem că luna decembrie nu prea mai este o lună de iarnă, zăpada lipsește și mă tem că și anul acesta se va întâmpla la fel. Iarna va veni mult mai târziu, în a doua jumătate a lunii ianuarie”, a mai precizat meteorologul ANM Mihai Tinu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă