Vreme rece și ninsori în toata țara. În Capitala, temperaturile minime vor ajunge până la minus 11 grade

12 februarie 2021, 08:36

Meteorologii au anunțat că pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în vest, nord, nord-est și centru, apoi și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) vor coborî sub -20 de grade.

Vremea deosebit de rece în Bucureşti, până luni

În București, vineri dimineață a început să ningă. Un număr total de 307 utilaje şi 414 operatori au intervenit în cursul nopţii, începând cu ora 4,00, prin împrăştierea de material antiderapant, pentru a combate poleiul pe principalele artere, informează Primăria Capitalei prin intermediul unui comunicat.

Vremea va fi deosebit de rece în Bucureşti, pe parcursul următoarelor patru zile, cu temperaturi maxime de până la zero grade, respectiv cu minime ce vor ajunge chiar şi la -11 grade, arată prognoza specială, publicată vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Conform meteorologilor, vineri, până la ora 21:00, vremea se va menţine rece, iar până spre seară trecător va mai fulgui. Temporar, vântul va avea intensificări cu rafale de 45 – 55 km/h, accentuând senzaţia de frig, iar temperatura maximă va fi de 0 – 1 grad Celsius.

Probleme în trafic in Alba si Bihor

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, vineri dimineață, traficul era oprit temporar pe patru drumuri județene din județele Alba (DJ 142L, localitatea Mihalț), Arad (DJ 793  Dieci – Revetiș) și Botoșani (DJ 294 Dângeni – Ungureni, DJ 293 Dumeni – Havârna), din cauza zăpezii inundării suprafeței carosabile sau a zăpezii viscolite.

Drumul judeţean 293, care face legătura între localităţile Dumeni şi Havârna, este afectat pe o lungime de aproximativ 11 kilometri, în condiţiile în care trei utilaje de deszăpezire contractate de Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri au rămas blocate în zăpadă.

De asemenea, pe DN 29, între oraşul Săveni şi localitatea Mihai Viteazu, se circulă în condiţii grele de iarnă. Autorităţile au impus interdicţii de circulaţie a camioanelor.

Şi pe DN 29D Botoşani – Ştefăneşti se circulă în condiţii de iarnă.

Având în vedere atenționarea meteorologică de cod galben și cod portocaliu, care vizează intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă, valabilă până vineri la ora 18.00,  poliția recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, să-şi asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curățarea parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale, să adapteze viteza la condițiile carosabilului, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite