Vreme rece și ploi până vineri dimineață. De Paște temperaturile vor fi mai scăzute decât normalul perioadei

13 aprilie 2021, 22:12

Până vineri dimineață avem de suportat ploi în toată țara, ba chiar lapoviță și ninsoare în zona de munte. Iar umbrela o asortăm și cu o haină mai groasă pentru că temperaturile scad simțitor și sunt chiar și cu zece grade mai mici față de cât ar fi normal.

Mihai Timu, meteorolog ANM: Vom avea precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului dar și o răcire a vremii. În noaptea de miercuri spre joi și joi spre vineri în Maramureș și în Transilvania vor fi și perioade cu lapoviță și ninsori, se poate depune temporar un strat de zăpadă.

Iar pentru zilele de Paște, meteorologii ne atrag atenția că va fi ceva mai rece decât ar fi normal la început de mai.

Mihai Timu, meteorolog ANM: Se estimează un regim termic apropiat sau chiar ușor sub cel normal, s-ar putea o vreme un pic mai răcoroasă, dar precipitațiile par să fie destul de puține.

Pentru mulți răcirea vremii înseamnă și o nouă provocare pentru sistemul imunitar greu încercat în această perioadă.

Nici pe agricultori nu-i bucură vremea atât de schimbătoare.

Dr. ing. Costel Vânatoru, stațiunea de cercetare legumicolă Buzău: Cele mai afectate sunt speciile pomicole cele timpurii, cele care acum sunt în faza de înflorire, pe de o parte că îngheaţă florile, pe de altă parte că nu se poate realiza optim polenizarea.

Vremea rece va fi resimțită și în Capitală.

Mâine și poimâine se vor înregistra maxime de 11- 13 grade și este posibil să plouă. Iar noaptea, temperaturile vor atinge doar câteva grade.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă