Vreme rea în toată lumea. Inundaţii în Franţa, zăpadă în SUA, taifun în Filipine

2 decembrie 2019, 19:58

5 oameni au murit în furtunile violente care au lovit sud-estul Franței. Doi fermieri au fost luați de ape când încercau să își salveze animalele și trei membri ai unei echipe de intervenție și-au pierdut viața când s-a prăbușit elicopterul în care se aflau.

E alertă de cod roșu pe riviera franceză – și cod portocaliu în zonele montane. Pompierii acționează nonstop în sprijinul oamenilor care cer disperați ajutor.

Localități întregi sunt inundate, școlile au fost închise și se pregătesc evacuări. Traficul e puternic perturbat. Pagubele materiale sunt deja foarte mari.

Peste ocean, 50 de milioane de americani sunt afectați de furtunile de zăpadă abătute asupra Statelor Unite. Stratul de omăt ajunge la 30 de cm, vântul bate cu peste 70 de km pe oră și e ger.

Tremură de frig până și însorita Californie. Zăpadă și poleiul fac un chin din circulația pe autostrăzi. Traficul aerian are de suferit: 700 de zboruri au fost anulate în decurs de 24 de ore și peste 4.500 au avut întârzieri.

Zeci de mii de oameni fug din calea taifunului Kammuri care amenință arhipelagul Filipinelor.

Se anunță rafale de vânt de până la 170 de km pe oră. Cele mai expuse sunt zonele de coastă, unde e posibil să se producă inundații și alunecări de teren. Toate instituțiile de stat, inclusiv cele de învățământ, vor rămâne închise până mâine.

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă