Vreme rea în Europa. Ninsori puternice în Grecia, Bulgaria şi Austria. Furtună în Thailanda

4 ianuarie 2019, 13:55

Temperaturi neobişnuit de scăzute sunt în centrul şi sudul Greciei. Ninge de două zile în mai multe regiuni, inclusiv la Atena, iar în zone de coastă sunt anunţate furtuni. Şoferii au fost sfătuiţi să nu se aventureze la drum fără lanţuri şi maşini dotate adecvat condiţiilor de iarnă greă.

În sudul Poloniei este risc major de avalanşă, în regiunea munţilor Tatra. Stratul de zăpadă este de aproape doi metri, iar temperaturile au atins minus 15 grade Celsius. Schiorii au fost avertizaţi să nu se aventureze pe pârtii. Meteorologii au anunţat vânt puternic şi ninsori în mai multe regiuni din sudul ţării. Zăpadă multă şi în Tirol, Austria. Rafalele de vânt au atins 100 de km pe oră, iar circulaţia se desfăşoară cu dificultate. La Innsbruck însă este raiul schiorilor.

În Croaţia a fost suspendată circulaţia pe mai multe drumuri pentru vehiculele grele din cauza vântului puternic şi a poleiului. În zonele de coastă, câteva case au fost pur şi simplu zguduite de rafalele de vânt, care au luat pe sus acoperişuri. Vremea se va linişti spun meteorologii, care anunţă în continuare temperaturi scăzute.

În Thailanda, peste 6000 de oameni au fost evacuați din calea furtunii tropicale. Aeroporturile din sudul țării au fost închise, iar circulația navelor suspendată. Vântul puternic și ploile torențiale au transformat vacanța de vis într-una de coșmar pentru sute de turiști, care s-au refugiat în adăposturi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

Weekend cu ninsori și vânt în cea mai mare parte a țării