Vreme neobișnuită de iarnă în Europa. Marea Britanie e cea mai afectată

18 martie 2018, 15:00

Englezii spun că a venit fratele mai mic al „Bestiei din Est”, cum a fost numită revenirea violență a iernii, la începutul acestei luni. „Minibestia din est” a adus ninsori și ger. Zeci de aeroporturi britanice au fost închise, multe trenuri anulate, iar evenimentele în aer liber, programate pentru astăzi, când nimeni nu se aștepta să revină iarna, au fost amânate.

Primăvară cu zăpadă și fenomene extreme și în Ungaria, unde e alertă de viscol – zăpadă a ajuns la 15 cm. Iar în unele zone ploaia înghețată ridică probleme mai mari decât zăpada.

Iarna s-a întors și în Franța. Parizienii s-au trezit cu zăpadă. Și nu numai ei; a nins și la Strasbourg și în alte orașe. Cel mai frig va fi la începutul săptămânii, când temperaturile vor fi cu 7 grade sub media lunii martie, avertizează meteorologii francezi.

În Polonia, pe porțiuni întinse a nins abundent: stratul de zăpadă a ajuns la 20 de cm. Iar temperatura scade în fiecare oră. Meteorologii spun că astăzi vor fi minus 11 grade, un ger neobișnuit pentru această perioadă a anului. Vântul bate cu putere – 80 de km pe oră.

În Cehia ninge la munte, dar și la Praga, în capitală, s-a așternut zăpada, iar vântul e destul de puternic. De mâine, se face mai cald, anunță serviciul meteo din Cehia – vor fi în jur de 5 grade.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite