Vreme neobișnuit de caldă pentru luna februarie. În sudul Olteniei s-au înregistrat 18 grade Celsius. „E ceva extraordinar, o bucurie. Şi culorile, şi senzaţia, parcă e o împlinire”

11 februarie 2022, 19:02

Uitaţi ce ghiocei am găsit. Sunt florile mele preferate. Şi miros şi foarte frumos„.

E ceva extraordinar, o bucurie. Şi culorile, şi senzaţia, parcă e o împlinire. Am văzut şi albine, pentru mine e o surpriză. Nu sunt din Bucureşti„.

În Bucureşti, în Grădina Cişmigiu, primăvara s-a grăbit să ne ofere darul colorat şi parfumat al primelor flori, iar mugurii stau să explodeze sub razele calde ale soarelui. 15 grade Celsius a arătat termometrul în Capitală, după-amiază.

În sudul Olteniei au fost și 18 grade, ca în aprilie.

Temperaturile sunt şi cu 8-10 grade mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă. Un val de aer cald venit din sud a ajuns pe o mare parte din continent.

Diana Brâncuș, jurnalist senior TVR:Chiar dacă vremea este superbă şi mult mai caldă decât în mod normal, suntem departe de recordul absolut al lui februarie pentru România. 26 de grade a fost temperatura maximă înregistrată la Medgidia pe 27 februarie 1995 şi la Pătârlagele, pe 16 februarie 2016„.

Oana Păduraru, meteorolog, Administraţia Naţională de Meteorologie: „Și săptămâna viitoare ne aşteptăm în sudul ţării şi la temperaturi maxime de până la 17-18 grade în partea de sud a ţării, în special în sudul Olteniei„.

Meteorologii au actualizat estimările până la jumătatea lui martie. Se aşteaptă să mai fie zăpadă doar în zonele înalte de munte.

După 15 martie, de obicei scad şansele să mai revină iarna. Au fost însă ani cu ninsori şi în aprilie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite