Vreme instabilă în jumătate din țară. Zeci de gospodării au fost inundate în județele din vestul țării

13 iunie 2018, 18:44

O comună din Arad a fost inundată pentru a treia oară  în numai câteva zile, iar municipiul Oradea a fost aproape paralizat în această dimineață din cauza ploii torențiale care a acoperit străzile cu apă. În alertă sunt și autoritățile din Caraş Severin unde se anunţă în continuare averse, însoțite de descărcări electrice și chiar grindină.

Zeci de gospodării au fost inundate în comuna arădeană Păuliș. Este pentru a treia oară în ultima săptămână când viiturile fac prăpăd în comună.

Viitura nu a putut fi oprită de sacii de nisip amplasați în zonele cu probleme. Curțile au fost măturate de apă, iar în urma șuvoaielor a rămas un strat gros de nămol.

Agricultorii sunt disperați și spun că primăria este de vină pentru că nu a decolmatat șanțul care ar trebui să preia apa de pe versanți.

Autoritățile spun însă că în ultimele zile a plouat enorm, aproape cât într-un an întreg.

Vremea s-a dezlănțuit și în Caraș Severin. O ploaie torențială de numai jumătate de oră a făcut prăpad în comuna Lăpușnicu Mare. Mai multe gospodării au fost inundate iar străzile au fost acoperite cu nămol, adus de apa de pe versanți. Minute în șir a căzut și grindină.

Autoritățile sunt în aletă, după ce hidrologii au emis un cod portocaliu de inundații. Sunt prognozate scurgeri importante pe versanți, torenți și viituri rapide. Debitele cursurilor de apă vor crește până la cotele de apărare.

O furtună violentă a făcut prăpad și la Oradea. Mai multe străzi au fost inundate, iar șoferii care nu au știut să evite zonele cu probleme au rămas cu mașinile în apă.

Nici tramvaiele nu au putut trece din cauza nivelului mare al apei.

Vântul a doborât la pământ mai mulţi copaci şi a rupt crengile arborilor bătrâni. Mai multe străzi au fost bocate, iar unii şoferi au fost nevoiți să circule pe trotuar.

Meteorologii au emis mai multe avertizări de vreme rea valabile până vineri dimineață.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă