Vreme instabilă de Paşti. Vântul puternic şi ploile au creat probleme în multe zone din ţară

28 aprilie 2019, 14:34

În urma precipitațiilor și vântului de intensitate semnificativă din cursul zilei de ieri, au fost semnalate efecte negative în 4 județe Alba, Hunedoara, Mureș și Timiș. Astfel, pompierii militari împreună cu autoritățile publice locale au acționat pentru degajarea a 35 copaci doborâți, 5 cabluri electrice și 7 elemente de construcție desprinse, fiind avariate 3 autoturisme și 7 acoperișuri de imobile. Totodată, a fost evacuată apa din 5 curți și subsoluri inundate. În această dimineață nu mai erau solicitări de intervenții din cauza vremii nefavorabile.

În continuare, pe toată durata sărbătorilor, echipajele de pompieri salvatori rămân mobilizate pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical calificat.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit informarea meteo ce vizează manifestări de instabilitate atmosferică în toată ţara în prima zi de Paşte. Astfel, informarea meteorologică este valabilă până duminică, la ora 18.00.

 

Meteorologii avertizează că în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe suprafeţe mici căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp.

 

De asemenea, Administraţia Naţională Apele Române a emis o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă sâmbătă şi duminică, pe mai multe cursuri de ape din Transilvania, Banat şi nordul Moldovei. Din Bihor sunt vizate râurile din bazinele hidrografice Barcău – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Crişul Repede – bazin amonte S.H. Vadu Crişului, precum si Crişul Negru – bazin

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite