Vreme extremă în țară: În județul Buzău vântul a suflat ca în timpul unui uragan, la Brașov o furtună a urcat fulgii de zăpadă spre cer

30 octombrie 2017, 21:07

Peisaj apocaliptic luni dimineață la stația meteorologică de la Bisoca, în județul Buzău. Zeci de arbori și stâlpi de tensiune rupți de vânt stau mărturie furiei cu care natura a lovit această zonă.

Specialistii spun ca vijelia a atins o viteza maxima de 148 km pe ora, echivalentul unui uragan de categoria intai pe scara Saffir Simpson.

Nici Brașovul nu a scăpat de fenomenele meteo neobișnuite. O furtună de zăpadă de o violență neobișnuită a fost filmată de localnici dimineață. Martorii spun că vântul bătea atât de tare, încât fulgii de nea se duceau înapoi către cer, în loc să cadă pe sol.

Tot în Brașov, în zona localității Timișu de Sus, șapte trenuri au rămas blocate, pentru că un copac rupt de vijelie a căzut peste liniile de cale ferată. Circulația feroviară a fost reluată după câteva ore bune.

În Harghita, zeci de arbori au căzut între Joseni şi Praid, iar câțiva oameni au fost la un pas de moarte. Pompierii au intervenit cu utilaje grele și au reușit deblocarea șoselelor, între Gheorgheni-Lacu Roşu și Praid-Gheorgheni, după 24 de ore.

Bocajul a afectat sute de șoferi, nevoiți să aștepte echipele de intervenție. Mulți nu aveau mașinile echipate cu anvelope de iarnă. Stratul de zăpadă în zonă măsoară până la 10 cm.

Tot din cauza ninsorii și a viscolului, drumul naţional 67 C – Transaplina a fost închis între Obârşia Lotrului şi limita cu judeţul Alba pentru toate categoriile de autovehicule.

În total vântul, ninsorile și viscolul au afectat în ultimele 24 de ore 40 de localități din 17 județe.

Pentru zilele următoare, însă, meteorologii au vești bune.  Vremea este într-un proces de ameliorare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite