"Vreau să fiu doctoriţă la oraş", spunea în urmă cu 11 ani, la TVR, o fetiță dintr-un cătun izolat. Acum fetița este studentă la Medicină

A scrijelit primele litere într-o şcoală uitată de lume, la marginea României. A buchisit acasă, la lumina lumânării, pentru ca într-o zi să plece şi de gât să-i atârne nu neputinţa ori sărăcia, ci un stetoscop. E povestea unei tinere care a fost admisă la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Parcursul ei a fost urmărit de realizatorii seriei "Izolați în România".

05 August 2017, 21:47 (actualizat 05 August 2017, 21:53) |
Din vârf de munte, studentă la Medicină
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"Vreau să fiu doctoriţă la oraş. Când o să fiu mare, eu o să mă gândesc ca să plec de aici, din Buc".

Era februarie 2006. Laura Oroșanu era atunci unul dintre oamenii izolaţi din România pe care Dite Dinesz îi căuta şi le afla povestea.

11 ani mai târziu, tânăra e pe listele studenţilor admişi la Universitatea de Medicină din Iaşi.

"Îmi doresc foarte mult ca pe parcursul celor 6 ani de facultate să dau tot ce este mai bun, să fiu printre primii şi să ajung un medic adevărat", spune acum Laura Oroşanu. "Iată că am ajuns în momentul în care încep facultatea şi o să devin doctoriţă la oraş".


Îi sclipesc ochii de bucurie, aşa cum poate nu i-au sclipit niciodată acasă la ea, în satul Buc din judeţul Suceava, unde a învăţat să scrie la lumina lumânării.

A muncit, şi-a dorit cu înverşunare şi a întâlnit oameni dispuşi să plămădească visuri - părintele şi maicile de la Mănăstirea din Rădăuţi. Ei au sprijinit-o şi au încurajat-o.

Laura este acelaşi copil cu bun simț, ager în gândire, pe care colega noastră de la TVR Timişoara, Dite Dinesz, l-a întâlnit acum mai bine de un deceniu. E copilul care trăia în întuneric şi care s-a încăpăţânat să viseze lumina. Lumina succesului, care acum aproape o orbeşte de bucurie.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 2°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 5°C 3°C
CRAIOVA 4°C 2°C
BRASOV 0°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI