APEL UMANITAR | Primarul Focşaniului face apel la populaţie pentru asigurarea hranei la Căminul de Bătrâni

Bătrân
Bătrân
3 iulie 2021, 13:11

„Primăria Municipiului Focşani se află în situaţia de a face un apel umanitar pentru asigurarea hranei la Căminul pentru Persoane Vârstnice! Bugetul Municipiului este suspendat printr-o decizie a instanţei de judecată. Ne confruntăm cu această situaţie nemaiîntâlnită din cauza unor decizii inconştiente şi nelegale luate de majoritatea PNL-USR PLUS din consiliul local, iar din 5 iulie, bătrânilor aflaţi în grija noastră nu li se mai pot asigura nevoile de bază aferente serviciilor sociale. (…) În lipsa oricărui sprijin, apelez în această situaţie disperată la toţi oamenii de bine care înţeleg consecinţele grave ale acestui blocaj nejustificat şi îi rog, în calitate de Primar al Municipiului Focşani, să fie alături de bătrânii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice şi să participe cu donaţii pentru asigurarea hranei zilnice pentru un număr de 43 de beneficiari dintre care mai mult de jumătate sunt imobilizaţi la pat”, a scris Misăilă pe pagina sa de Facebook.
Potrivit edilului, în aceeaşi situaţie se va afla, începând de săptămâna viitoare şi Serviciul de Creşe al Municipiului, creşele publice nemaiavând asigurată funcţionarea decât până în data de 8 iulie 2021.

Acesta a făcut apel către politicieni pentru ca situaţia din primărie Focşani şi din instituţiile subordonate să reintre în normal.

Hotărârea Consiliului Local Focşani privind aprobarea bugetului municipiului a fost suspendată, pe 23 iunie, de instanţa de judecată a Tribunalului Vrancea, în urma unei acţiuni formulate de sindicatul angajaţilor din primărie, Sintax 2010, nemulţumiţi de faptul că hotărârea în cauză nu prevedea sumele pentru plata salariilor angajaţilor până la finalul anului în curs.

Anterior, bugetul municipiului Focşani fusese invalidată, la finalul lunii mai, de către softul Administraţiei Finanţelor Publice Vrancea, Ministerul Finanţelor susţinând că invalidarea ar fi fost cauzată de erori ale ordonatorului de credit la întocmirea şi introducerea acestuia în Sistemul informatic al Ministerului Finanţelor, în timp ce primarul Cristi Misăilă a declarat că invalidarea bugetului ar fi venit în urma unor amendamente ale majorităţii CL Focşani, care au determinat ca execuţia bugetară pe tot anul la unele capitole bugetare să fie mai mică decât sumele deja cheltuite până în luna mai.

 

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite