Voucherele de vacanţă, dezbateri aprinse. Angajații ar putea fi puși să aleagă între vouchere, bani sau bonuri de masă

18 martie 2019, 19:48

Pentru că ar putea fi puși în situația să aleagă, angajații își fac deja calculele. Nu este însă ușor să stabilești care dintre aceste beneficii ar fi mai potrivite: vouchere de vacanță, tichete de masă ori bani.

Un parlamentar ALDE propune ca voucherele de vacanță să fie acordate angajaților pentru cheltuieli ocazionate de concediul de odihnă în regim de turism intern. Dacă voucherele de vacanță nu au fost utilizate, angajatorul se obligă să ofere contravaloarea în bani sau în tichete de masă, arată proiectul.

În expunerea de motive, inițiatorul proiectului spune că tichetele valorice reprezintă unul dintre cele mai populare instrumente de motivare în rândul angajaților, iar potrivit unui studiu cei mai mulți dintre aceștia preferă bonurile de masă.

Ministerul Turismului nu susține o asemenea propunere.

În plus, reprezentanții din industria hotelieră spun că inițiativa ar anula avantajele sociale pentru angajați, dar și susținerea turismului autohton.

Peste un milion de salariați din sectorul bugetar au beneficiat anul trecut de tichete de vacanță în valoare de 1.450 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă