Voucherele de vacanță nu se mai acordă în 2021, dar sunt încă valabile tichetele de anul trecut. Reprezentații HORECA spun că măsura va îngropa turismul

8 februarie 2021, 20:51

Mulți dintre cei care au ales să meargă în concediu la noi în țară vara trecută o făceau pentru că puteau plăti o parte din costul cazării cu vouchere de vacanță. Cine le-a pus deoparte se va putea bucura de ele anul acesta. Cine le-a cheltuit va fi însă nevoit să plătească din banii lui cazarea. Și asta pentru că, după întâlnirea Coaliției de guvernare, președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat reducerea cheltuielilor în bugetul de anul acesta. Iar una dintre măsuri este chiar renunțarea la voucherele de vacanță.

Știrea i-a luat prin surprindere pe reprezentații industriei Horeca, aflați într-o conferință de presă.

În urmă cu numai o lună, premierul Florin Cîțu dădea asigurări că voucherele de vacanță se vor acorda și în 2021.

Reprezentanții Horeca spun acum că Executivul nu s-a ținut de cuvânt. Decizia este una care îi va lovi încă o dată, după un an în care multe afaceri din turism au fost îngenunchiate de criza generată de pandemie.

Anul trecut au fost emise vouchere de vacanță de peste 300 de milioane de euro. Banii au rămas în România, pentru că tichetele pot fi folosite doar pe teritoriul național.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă