Voucherele de vacanță, sprijin pentru HoReCa. Tichetele emise în 2019 ar putea fi valabile și anul viitor. Executivul trebuie să pună la punct ultimele detalii

Tichete de vacanță pentru anul viitor
Tichete de vacanță pentru anul viitor
8 decembrie 2021, 19:43

1 milion de angajați din sectorul bugetar ar urma să beneficieze de reintroducerea voucherelor de vacanță. Vor putea fi folosite exclusiv în România, iar plata la hoteluri, agenții de turism sau restaurante se va face doar electronic.

Valoarea tichetelor de vacanță va fi tot de 1450 de lei. Vor fi acordate acordate anual, pentru fiecare angajat, până la finalul lui 2026.

În plus, tichetele emise în anul 2019 ar putea fi valabile și în 2022.

Motivați de voucherele de vacanță, din ce în ce mai mulți români din zone turistice și-au deschis unități de cazare. Numărul anual al autorizațiilor a crescut cu peste 300%, de la 5 mii la 17 mii.

Un exemplu e zona Lacului Colibița, din Bistrița-Năsăud. Hotelurile noi au atras mulți oaspeți.

Florin Jianu, președinte, Consiliul Național al IMM-urilor din România: Fiecare turist a adăugat față de valoarea acelor vouchere aproximativ 50% și au fost folosite de categorii de vârstă cu accent pe 35-45 de ani.

Patronatele din turism susțin că, pe lângă ajutorul oferit prin vouchere, turismul ar trebui să beneficieze de bugete consistente pentru promovare, investiții în infrastructura stațiunilor, dar și măsuri fiscale pentru agențiile de turism.

Alin Burcea, vicepreşedinte, ANAT: TVA-ul în turism este 5%. Noi, la agențiile de turism, plătim un TVA de 19%. Am pierdut în agențiile de turism cam 30% din salariați.

Programul tichetelor de vacanță a adus laude pentru România, alături de țări precum Franța, Maroc sau Mexic.

Organizația Internațională pentru Cooperare și Dezvoltare Economică consideră voucherele un exemplu de bune practici pentru incluziune socială și dezvoltare locală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite