Vouchere de 200 de euro pentru gospodăriile vulnerabile şi TVA eliminat la alimente de primă necesitate, în Spania

Alimente de bază
Alimente de bază
27 decembrie 2022, 16:10

De anul viitor, prețul la ulei, lapte, ouă, pâine, fructe sau legume ar trebui să scadă cu minim 5 procente după eliminarea TVA.

În plus, în jur de 4 milioane de spanioli cu venituri mici vor beneficia de vouchere pentru cumpărături de 200 de euro.

De asemenea, pensiile vor fi majorate cu 8,5%, ajutorul minim garantat va crește cu 15 procente, iar proprietarii de apartamente nu vor avea voie să majoreze chiriile la prelungirea contractelor.

Spaniolii vor beneficia în continuare și de reducerea cu 50% a abonamentelor pentru transportul public de suprafață sau subteran, iar călătoriile cu trenurile de navetiști pe distanțe scurte și medii vor fi gratuite.

Șoferii spanioli au primit însă o lovitură grea. De anul viitor, doar cei care lucrează în transport, agricultură și pescuit vor beneficia de bonificatia de 20 de cenți la carburanți.

În ceea ce privește utilitățile, spaniolii vor beneficia în continuare de TVA redus la 5% la facturile de curent și gaz.

Au fost micșorate și impozitele pentru micii întreprinzători, iar industriile care lucrează cu gaz, cum ar fi producătorii de ceramică, vor beneficia de ajutoare directe de 500 de miloane de euro.

Noul pachet presupune un efort bugetar de 10 miliarde de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite