Votul în străinătate, ultimele pregătiri. Pentru diaspora au fost deschise 441 de secții în întreaga lume

25 mai 2019, 20:22

Aceste imagini sunt din secția consulară a ambasadei României în Belgia, unde s-au amplasat urnele de vot.

Lucian Pîrvoiu, corespondentul TVR la Bruxelles: Autoritățile au organizat în Regatul Belgiei opt secții de votare, două la Consulat, două la Reprezentanța permanentă a țării noastre pe lângă Uniunea Europeană, una la ambasadă, una la ICR și două la Liege și Anvers. Comunitatea românească este a doua ca mărime ân regatul Belgiei, depășind 150 de mii de persoane.

Cetățenii români care se află în Franța pot vota într-una din cele 17 secții deschise pe întreg teritoriul Hexagonului. Toate informațiile legate de alegeri precum și adresele secțiilor de vot se găsesc pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța: „Este cel mai mare număr de secții organizat vreodată, ptaru la Ambasada româniei, la Consulat și la ICR, încă patru în zona pariziană și apoi restul în alte orașe din Franța”.

Mihaela Antoche, corespondentul TVR la Paris: „Pregătirile sunt aproape gata, toate secțiile de votare de pe întreg teritoriul Franței se deschid mâine la 7, ora locală”.

Românii din Spania formează cea mai mare comunitate de europeni, cu peste 700 de mii de membri.

Cel puțîn 400.000 au drept de vot și au posibilitatea să voteze pentru candidații din Spania sau din România.

Votul pentru candidații din România se va desfășura de la ora 7 la ora 21 în 50 de secții din majoritatea provinciilor din Spania.

Felix Damian, corespondentul TVR la Madrid: „Autoritățile spaniole au colaborat și de această dată pentru ca românii cu drept de vot să aibă această posibilitate”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite