Vot istoric în Statele Unite. Donald Trump a fost pus sub acuzare

19 decembrie 2019, 09:12

Astfel, el devine al treilea președinte american în această situație, după Bill Clinton și Andrew Johnson.

Au fost 10 ore de dezbateri în Camera Reprezentanţilor încheiate cu un vot previzibil. Democraţii, care deţin majoritatea în camera inferioară au votat pentru, republicanii împotrivă. Preşedintele Trump a fost oficial inculpat pentru abuz de putere, că ar fi încercat să forţeze conducerea Ucrainei să ancheteze o afacere de corupţie în care este implicat şi fiul lui Joe Biden şi obstrucţionarea Congresului, pentru că nu ar fi furnizat toate documentele şi martorii doriţi de democraţi în cadrul anchetei.

Şeful statului a primit vestea la un eveniment electoral.

“Această suspendare ilegală şi partizană este un act de sinucidere politică pentru Partidul Democrat.  Aţi văzut sondajele mele din ultima lună?”, a spus preşedintele Trump.

Trump este cu mult în faţa oricărui posibil contracandidat democrat şi, potrivit unui comunicat emis de Casa Albă, este încrezător că va fi achitat de Senat. Acolo se va judeca destituirea, iar republicanii sunt majoritari.

Bill Clinton şi Andrew Jackson sunt singurii preşedinţi care au fost judecaţi în vederea unei destituiri, amândoi păstrându-şi functia. Procesul lui Trump va începe în Senat în a doua parte a lunii ianuarie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă