Vot cu condiţii pentru Cabinetul Orban. Liberalii se pot baza, până acum, pe votul USR, PMP şi UDMR

27 octombrie 2019, 21:23

Birourile reunite ale Parlamentului urmează să stabilescă mâine calendarul audierilor miniștrilor și totodată ziua în care în cabinetul Orban să ceară votul de învestitură.

PSD își dorește că audierile să fie dure și să se prelungească pe parcursul săptămânii.

Liberalii ar vrea că audierile să se facă în două zile, pentru ca miercuri să se prezinte în plenul reunit pentru vot.

Astăzi, PMP, singurul partid care nu se pronunţase dacă va susține sau nu cabinetul propus de premierul desemnat a decis că i va da votul de învestitură cu anumite condiții.

” Cerem premierului desemnat și PNL să acorde o atenție sporită proiectelor mari de infrastructură, că vorbim de autostrada Târgu-Mureș Iași, că vorbim de autostrada Nordului, că vorbim de autostrada Ploiești-Brașov sau Sibiu-Pitești, sunt proiecte mari de infrastructură care au fost blocate în ultimii ani de nesătuii din PSD. Doar 32% dintre români au acces la rețeaua de gaze. Este vital ca acest proiect să se extindă la cel puțin 60% din gospodăriile României”, a declarat liderul PMP, Eugen Tomac

Liberalii sunt dispuși să mai negocieze cu toți cei care au contribuit la demiterea cabinetului Dăncilă.

„Condițiile pe care ni le impun sunt deja prinse în programul de guvernare. Contăm pe votul tuturor și vom mai avea o întâlnire cu Victor Ponta”, a declarat premierul desemnat, Ludovic Orban.

Primul test al noii majorități se va da mâine, în birourile permanente reunite. Dacă vor reuși să-și impună calendarul audierilor, liberalii au mari șanse să instaleze Cabinetul Orban la Palatul Victoria.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite