Vorbe grele în Comisia Iordache. Nicolicea, către reprezentanta CSM: Sunteți agresivă și arogantă!

28 noiembrie 2017, 19:59

Reprezentanta CSM le-a spus parlamentarilor că nu este nevoie de prevederi suplimentare privind răspunderea magistraților, pentru că ele există și în legislația actuală. Reprezentanții Puterii au fost indignați când judecătoarea a subliniat că, într-o hotărâre de guvern în care se vorbește despre răspunderea patrimonială în urma sentințelor CEDO, parlamentarii sunt exceptați.

Andreea Uzlău, reprezentant CSM: Sigur, ne putem pune și noi întrebarea legitimă care este situația în ceea ce privește celelalte puteri ale statului, dacă discutăm de răspunderea magistraților?

Șerban Nicolae, senator PSD: Cred totuși că am depășit etapa în care facem declarații doar ca să ne arătăm mușchii.

Eugen Nicolicea, deputat PSD: Nimic nu vă dă dreptul să fiți în maniera aceasta de agresivă și să fiți atât de arogantă.

Alina Gorghiu, senator PNL: Ok, domnul Nicolicea e un extravagant care-și permite să jignească pe oricine. Domnul Șerban Nicolae, la fel. Dar este problema lor, s-o facă în spațiul privat, nu în Parlament, nu în Comisia Iordache.

Ion Stelian, deputat USR: Mie îmi este jenă că sunt parlamentar în momentul în care văd colegi care au o asemenea activitate.

În ciuda dezbaterilor aprinse, amendamentul privind răspunderea patrimonială a magistraților nu a mai fost susținut de inițiatorul Șerban Nicolae.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite