Vor urma scumpiri în lanț, avertizează reprezentanții industriei alimentare, după ce litrul de benzină a sărit de 7 lei. Vârful va fi atins în decembrie și ianuarie

8 octombrie 2021, 19:49

Dragoș Porojnicu, jurnalist TVR: „Astăzi, în București, un litru de benzină superioară a costat între 6,18 și 7,07 lei, iar un litru de motorină superioară a avut prețuri cuprinse între 6,23 și 6,76 lei„.

Stațiile de combustibil din Capitală vindeau un litru de benzină standard cu până la 6,42 lei, iar unul de motorină standard chiar și cu 6 lei și 26 de bani.

Prețurile i-au șocat pe șoferi.

Este o creștere cu aproximativ 30% față de aceeași perioadă a anului trecut, spun analiștii economici.

Adrian Bența, analist economic: „Creșterea a pornit de la creșterea prețului barilului pe plan extern, de la creșterea cheltuielilor pe care le au operatorii economici din zona de prelucrare a țițeiului, mă refer la creșteri de energie electrică, creșteri ale cheltuielilor de transport și, evident, deprecierea monedei naționale„.

Vor urma scumpiri în lanț, avertizează reprezentanții industriei alimentare. Ei cred că vârful va fi atins în decembrie și ianuarie.

Detalii, în materialul VIDEO

Am cerut un punct de vedere și distribuitorilor de combustibil, dar nu am reușit să obținem nicio explicație privind cauzele care au dus la explozia prețului carburanților.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă