Vor redeschiderea urgentă a spitalului care a ars. Protest al medicilor și pacienților la Constanța. Personalul angajat în perioada stării de alertă a fost anunțat că rămâne fără loc de muncă

27 martie 2022, 00:15

De la incendiul din 1 octombrie izbucnit în secția ATI, Spitalul de boli infecțioase din Constanța a fost închis.

În ultimele luni, cadrele medicale din spital au fost detașate fie într-o secție exterioară a spitalului, fie în alte unități.

Echipa medicală s-a divizat, iar de curând, personalul angajat în perioada stării de alertă a fost anunțat că rămâne fără loc de muncă.

Împărțiți sunt și pacienții care suferă de boli infecțioase, inclusiv COVID. Sunt tratați în alte spitale din județul Constanța, sau chiar din alte județe.

Autoritățile locale au înaintat mai multe termene pentru redeschiderea spitalului. Ultimul dintre ele: 28 februarie. Totuși, lucrările nu sunt gata încă, iar în spital este în lucru un proiect de eficientizare energetică.

Reprezentanții Primăriei Constanța au transmis că, în prezent, se lucrează la instalația electrică și că au fost depuse toate documentele la ISU pentru securitatea la incendiu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite