Vor carieră, abia mai târziu un copil. Prea târziu, avertizează medicii

17 iunie 2018, 20:35

Gabriela are 41 de ani și este fericita mamică a unui băiețel de două luni și jumătate, Luca. De peste 10 ani se chinuie să strângă în brațe minunea care o face atât de fericită acum. Gabriela și soțul ei au au investit zeci de mii de lei în tratamente medicale, bani pe care i-au împrumutat inclusiv de la bănci.

Este căsătorită cu Bogdan de 18 ani, dar la inceput nu au vrut un copil. Cariera a fost prioritară. Anii au trecut și Gabriela și-a dat seama că nu poate rămâne însărcinată.

Acum se gândesc să aibă al doilea copil. Amândoi își doresc o fetiță.

Încercările autorităților de a încuraja natalitatea sunt încă timide. În Parlament există un proiect de lege care prevede ca mamele care nasc și cresc trei sau mai mulți copii să primească o indemnizaţie viageră.

Și medicul Tudor Ciuhodaru, actual parlamentar, a pregătit un proiect. Ar vrea scăderea vârstei de pensionare cu câte 2 ani pentru fiecare copil născut și crescut cel puțin până cand micuțul împlinește 10 ani.

Astăzi, de Ziua Internațională a Infertilității, mai multe mămici au atras atenția asupra natalității scăzute printr-o Paradă a Cărucioarelor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă