Vom avea orașe mai puțin zgomotoase. România are o lege care obligă autoritățile să reducă poluarea fonică

Zgomotul şi poluarea aerului afectează cel mai mult sănătatea oamenilor din marile orașe. Reducerea poluării fonice a devenit obligatorie la nivel european, iar România trebuie să realizeze până în 2020 o hartă a zgomotelor. Iar apoi să ia măsuri pentru a reface confortul fonic.

07 Iulie 2019, 19:43 (actualizat 07 Iulie 2019, 19:43) |
Vom avea orașe mai puțin zgomotoase
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Primăriile sunt obligate să înceapă lupta cu poluarea fonică. Până în 2022 trebuie să realizeze hărți cu cele mai zgomotoase zone, iar apoi să ia măsuri care să elimine sursele de poluare pentru a restabili confortul fonic.

Atât activiștii de mediu, cât și specialiștii în mobilitate urbană sunt de părere că principalele măsuri pe care autoritățile ar putea să le ia pentru a reduce zgomotele deranjante ar fi prin plantarea unor liziere în interiorul orașelor, refacerea căilor de rulare a tramvaielor și, nu în ultimul rând, încurajarea transportului alternativ.

România are acum o legea care obligă autoritățile să reducă poluarea fonică, adică zgomotele produse de traficul rutier, de tramvaiele din interiorul localităților, de drumurile naţionale, judeţene sau comunale care au un trafic mai mare de trei milioane de vehicule pe an, dar și la cele produse de zonele industriale din interiorul localităților.

Potrivit Ministerului Sănătății, în prezent, zgomotul din exteriorul clădirii, la 3 m de fațadă, trebuie să fie maximum 50 dB ziua și 40 dB noaptea, iar în interiorul apartamentului limitele sunt de 35 dB ziua și 25 dB noaptea.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 13°C
IASI 8°C 12°C
CLUJ 5°C 9°C
CONSTANTA 10°C 13°C
CRAIOVA 11°C 11°C
BRASOV 5°C 9°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI