Vom avea orașe mai puțin zgomotoase. România are o lege care obligă autoritățile să reducă poluarea fonică

7 iulie 2019, 19:43

Primăriile sunt obligate să înceapă lupta cu poluarea fonică. Până în 2022 trebuie să realizeze hărți cu cele mai zgomotoase zone, iar apoi să ia măsuri care să elimine sursele de poluare pentru a restabili confortul fonic.

Atât activiștii de mediu, cât și specialiștii în mobilitate urbană sunt de părere că principalele măsuri pe care autoritățile ar putea să le ia pentru a reduce zgomotele deranjante ar fi prin plantarea unor liziere în interiorul orașelor, refacerea căilor de rulare a tramvaielor și, nu în ultimul rând, încurajarea transportului alternativ.

România are acum o legea care obligă autoritățile să reducă poluarea fonică, adică zgomotele produse de traficul rutier, de tramvaiele din interiorul localităților, de drumurile naţionale, judeţene sau comunale care au un trafic mai mare de trei milioane de vehicule pe an, dar și la cele produse de zonele industriale din interiorul localităților.

Potrivit Ministerului Sănătății, în prezent, zgomotul din exteriorul clădirii, la 3 m de fațadă, trebuie să fie maximum 50 dB ziua și 40 dB noaptea, iar în interiorul apartamentului limitele sunt de 35 dB ziua și 25 dB noaptea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite