Vom avea mereu Parisul. Chiar și când Turnul Eiffel va fi în beznă

14 septembrie 2022, 21:47

Temperatura din instituțiile publice va fi de 18 grade Celsius în timpul zilei, apa din piscinele publice nu va depăși 25 de grade Celsius, iar iluminatul clădirilor publice se va opri de la 22.00.

Sunt câteva măsuri pe care le-a anunțat Primăria Parisului.

Criza generată de războiul din Ucraina și accelerarea tranziției energetice sunt motivele care au dus la aceste decizii.

Anne Hidalgo, primarul Parisului:Sunt multe lumini pe care le putem regla. Mă gândesc la tot iluminatul ornamental din primărie, în primăriile de arondisment, la clădirile publice care sunt luminate. Aici, de pe 23 septembrie, care este prima zi de toamnă, de la ora 22.00, aceste lumini vor fi stinse, ceea ce ne va permite, de asemenea, să ne reducem facturile la electricitate„.

Nici Turnul Eiffel, celebrul monument parizian, nu va fi ocolit de restricții.

Cele peste 20 de mii de beculețe intermitente care îi conferă o strălucire aurie se vor stinge înainte de miezul nopții, ceea ce va aduce o economie de 4%.

Anne Hidalgo:Oprirea iluminatului Turnului Eiffel de la ora 23.45 corespunde orelor de închidere a turnului și sfârșitului orelor de vizitare, ceea ce ne va permite să reducem și, din punct de vedere simbolic, este important„.

Aceste măsuri nu se vor aplica în casele de bătrâni și nici în creșe, iar iluminatul public va funcționa ca și până acum.

Primăria va încerca să-i convingă și pe cei din mediul privat care dețin mari clădiri să aplice aceste măsuri.

Economiile pentru această iarnă sunt estimate la aproximativ 10 milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite